T8 - vlees & visgerechten3qr.nl / koken / T8 - vlees & visgerechten
ÿþ Serveerwonder VLEES / VISGERECHTEN Gepocheerde zalmmoten (Frankrijk) 4 moten zalm (ieder ongeveer 11/2 cm dik) samen niet meer van 750 gram, zout, versgemalen peper, 2 liter water, 1 citroen Snijd de citroen in schijfjes en bewaar een paar mooie schijfjes om straks de vis mee te garneren. De rest van de citroen doet u bij het water, dat u met zout en peper aan de kook brengt. Leg de zalmmoten, twee aan twee, kruiselings in het vergiet van het Serveerwonder. Zodra het water kookt, giet u dit over de moten vis en dekt de kom daarna snel af met het deksel. Na 20 minuten zijn de moten gaar en serveert u direct met de schijfjes citroen als garnering. Warm serveren met b.v. gesmolten boter, gekookte aardappelen en groente (bijv. worteltjes, spinazie, asperges) of sla. Koud ook lekker met mayonaise of cocktailsaus, of als onderdeel van een gemengde maaltijdsalade. TIP: U kunt ook andere vis (hele vis, moten of filets) in het Serveerwonder pocheren. Neem niet meer dan 750 gram. Is het gewicht minder of zijn de stukken vis dunner of kleiner dan heeft u minder tijd nodig, maar toch minimaal 10 minuten. Ook maximaal 400 gram diepgevroren vis is in 20 á 25 minuten heerlijk gaar en mals. Gevulde kalkoenschnitzels (maximaal 4 stuks) 4 kalkoenschnitzels á 100 gram, 1/2 rode paprika, 50 gram taugé, 4 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels ketjap, kippenbouillontabletten voor 1 liter, scheutje sherry Maak de schnitzels met de Deegrol zo dun mogelijk en laat ze ongeveer 1 uur marineren in een mengsel van ketjap, sherry en gembersiroop. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Snijd de paprika in zeer dunne reepjes. Verdeel deze me de (gewassen) taugé over de schnitzels; sla deze dubbel en steek vast met een cocktailprikkertje. Leg de kalkoenpakketjes met de (overgebleven) marinade in het Serveerwonder en schenk hier de bouillon overheen. Deksel erop en de schnitzels in circa 25 minuten gaar laten worden (afhankelijk van de dikte van de schnitzels). Lekker met witte rijst en pindasaus. Tip: de vulling kunt u eindeloos variëren. Probeer eens een vulling van perzik met gehakte ui! Kippenlevertjes in sherrysaus (Spanje) 300 gram kippenlevertjes, wat bloem, 50 gram boter, versgemalen peper en zout, 4 eetlepels droge sherry, stuk citroenschil, 3 eetlepels verse peterselie In een koekenpan met dikke bodem de boter bruin laten worden en dan meteen de kippenlevertjes erin doen. Met wat bloem bestrooien en alles mooi bruin laten worden. Dan peper en zout naar smaak toevoegen. Al roerende de sherry erbij gieten; stukje citroenschil erbij doen. Dit ongeveer 3 minuten laten doorsudderen. Vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie erdoor roeren. Lekker met rijst en een frisse groene salade. - 8 - 12-3-2007
Smakelijk eten!